انواع تهدیدها در دنیا مجازی
با پیشرفت روز افزون تکنولوژی در همه جنبه های حیات بشری، نیازهایی از بشر رفع شده و به دنبال رفع آن نیاز ، تکنولوژی نیازهای تازه تری را به دنبال خود به وجود می آورد و تغییراتی را در نحوه زندگی انسان ایجاد می کند و برای کسانی که در این دنیای مدرن زندگی
میکنند پیگیری این چرخه گسترش نیازها و به اصطلاح << به روز بودن >> نیازی غیر قابل انکار است ؛ به خصوص در عصری که اصطلاحا آن را عصر اطلاعات و ارتباطات نامیده اند.
کامپیوترها و تکنولوژی ارتباطی که شاید تا قبل از چند دهه اخیر گستره ای بسیاری محدود داشته و جایگاه خاصی در زندگی بشر نداشتند. با کاربردیهای وسیعی که پیدا کرده اند به مرور در همه جنبه های حیات بشری وارد میشوند و با توسعه خود ، بیش از پیش نحوه زندگی او را متاثر می کنند.
با پیشرفت روز افزون تکنولوژی در همه جنبه های حیات بشری، نیازهایی از بشر رفع شده و به دنبال رفع آن نیاز ، تکنولوژی نیازهای تازه تری را به دنبال خود به وجود می آورد و تغییراتی را در نحوه زندگی انسان ایجاد می کند و برای کسانی که در این دنیای مدرن زندگی می کنند پیگیری این چرخه گسترش نیازها و به اصطلاح << به روز بودن >> نیازی غیر قابل انکار است ؛ به خصوص در عصری که اصطلاحا آن را عصر اطلاعات و ارتباطات نامیده اند.
کامپیوترها و تکنولوژی ارتباطی که شاید تا قبل از چند دهه اخیر گستره ای بسیاری محدود داشته و جایگاه خاصی در زندگی بشر نداشتند. با کاربردیهای وسیعی که پیدا کرده اند به مرور در همه جنبه های حیات بشری وارد میشوند و با توسعه خود ، بیش از پیش نحوه زندگی او را متاثر می کنند.
به خصوص با ظهور شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی در سراسر جهان و بالاخص اینترنت که روز به روز به استفاده کنندگان آن افزوده می شود ، عمق تاثیر این پدیده های جدید در زندگی مردم جهان روشن تر می شود. اینترنت با ایجاد دنیایی وسیع ، ظاهرا آزاد ، متنوع و البته مجازی ، ساعاتی بسیاری از زندگی انسان را صرف خود می کند و جایگاه خود را در زندگی های امروزی قوام می بخشد.
در این دنیای مجازی ، افرادی نیز هستند که به دلایل مختلف ، قصد دارند فراتر از قوانین ظاهری حاکم بر آن عمل کنند. این افراد که متشکل هکر ها ، ویروس نویسان ، جاسوسان اینترنتی ، کلاه برداران اینترنتی و … هستند با اهداف مختلفی از جمله اهداف مالی و تجاری ، اعلام موجودیت ، اعلام عقیده ، اعتراض دست به انجام کارهایی می زنند که بر خلاف قوانین حاکم بر دنیای ارتباطات و کامپیوترهاست . گاهی نتیجه این فعالیت های غیرقانونی ، خساراتی مالی و زمانی هنگفتی است که افراد و شرکت های بزرگ در سراسر دنیا متحمل می شوند.
با وجود چنین تهدیدهایی که روز به روز به تعداد ، تنوع و پیجیدگی آنها افزوده می شود. گسترش ابزارهای مقابله و پیشگیری از آنها امری ضروری به نظر می رسد. به خصوص برای شرکت هایی که مسئله امنیت اطلاعاتی برای آنها بسیار پررنگ تر و حساس تر است.
یک از این خطرات ، ویروس ها و ویروس نویسان هستند. ویروس ها ، نرم افزارهایی هستند که توسط یک برنامه نویس مسط به زبان های برنامه نویسی کامپیوتر با اهداف بد اندیشی (Malicious) نوشته می شوند و قسمت های مختلفی از یک کامپیوتر یا شبکه ارتباطی را هدف قرار میدهند و کار کرد آن را از حالت عادی خارج می کنند.
در واقع قرار ویروس ها فقط یک گروه از این کدها و نرم افزارهای بداندیش ( اصطلاحا بدافزار هم گفته میشود) هستند و گروه های دیگری مثل کرم ها ، ویروس ها ، جاسوس افزارها و … وجود دارند که هر یک روش ها و اهداف خاص خود را دارند. اما چون اولین موارد ظهور این نرم افزارها ، نوع ویروس بوده است به طور کلی آنها را ویروس می نامند.
به تدریج بعد از ظهور اولین ویروس ها در دنیا ارتباطات و گرم شدن بازار ویروس نویسی ، شرکت هایی اقدام به تهیه و ارائه نرم افزارهای مقابل با ویروس ها و پیشگیری از خطرات آنها کردند و به این ترتیب نرم افزارهایی به وجود آمدند که امروزه آنها را اصطلاحا ضد ویروس (Anti Virus) می نامند. این نرم افزارها با داشتن بانک اطلاعاتی قوی از ویروس های مختلف و روش های عملکرد آنها ، مانع از وقوع حملات و بروز خسارت به استفاده کنندگان خود می شوند و البته همان طور که گفتم ، به دلیل این که این حملات و تهدیدها (Treats) روز به روز جدیدتر و متنوع تر می شوند . لازم است که نرم افزار ضد ویروس مورد استفاده بعد ازمدتی به روز (Update) شود که این شرکت ها ، پشتیبانی ۲۴ ساعته مشتریان خود را از طریق اینترنت فراهم می کنند.
البته گفته میشود انتشار بسیاری از ویروس ها نیز توسط همین شرکت ها یا در جهت اهداف گرم نگه داشتن بازار محصولات انهاست که چندان هم غیر منطقی به نظر نمی رسد.
با توجه به کثرت و تنوع ضد ویروس ها و به خصوص به دلیل رقابت بالای بین شرکت های تولید کننده آنها ، محصولات طوری معرفی می شوند که به نظر می آید همه آنها در نوع خود بهترین هستند. به گونه ای که شاید انتخاب یک نرم افزار ضد ویروس قوی و اطمینان بخش کار مشکلی باشد و کاربران نیاز به اطلاعات دقیق تری در این زمینه باشند.


-
تبریک میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر
16275 بازدید
-
اضافه شده زبان پارسی به گوگل مپ
37207 بازدید
-
بررسی گوشی جدید هواوی میت RS
37479 بازدید
-
دلیل اصلی اختلاف گارانتیها گوشی های سامسونگ
18324 بازدید
-
رکورد ۲۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه برای پیام رسان تلگرام
35872 بازدید
-
تولد یک سالگی سایت سآرتِک کمپانی
18591 بازدید